Sociaal intranet: Mijn Hutten

Bedrijf: Hutten

Binnen Hutten werken ontzettend veel mensen met een goed hart, voor elkaar en voor de zaak. Een fantastische basis om te groeien naar een ‘sharing community’. Het maakt niet uit hoe goed de strategie is, als er het op aan komt, maken mensen altijd het verschil!

Mijn Hutten is een community platform waar niet alleen gewerkt kan worden, maar waar men ook sociaal met elkaar in gesprek kan. Door jezelf te verbinden met collega’s op basis van dezelfde interesses in plaats van werkgerelateerde functies of verantwoordelijkheden, worden veel makkelijker de juiste verbindingen gelegd. In de basis ziet het er uit als een soort Facebook, Yammer. Heel goed in het faciliteren van communicatie. Maar de kracht van Mijn Hutten is juist dat de communicatie gestimuleerd wordt en dat doen we door thema’s, oftewel cultuurprogramma’s aan het basisplatform toe te voegen. 

Activiteiten:

Toen het oude intranet dringend aan vervanging toe was, heb ik als interne communicatie specialist een nieuw soort intranet uitgedacht waarbij meer aandacht voor de samenwerker als individu moest komen, waarbij ieder een eigen “stem” moest krijgen om meer de sociale kant van de organisatie te benadrukken. Samen met het bureau Interactive Studios ontwikkelden we in een week het basisconcept en hebben we in 5 maanden de basis van het platform gebouwd. Met een gepaste introductiecampagne konden samenwerkers een reisje naar keuze winnen door direct mee te doen aan een selfie-actie bij de lancering van het platform.
4,5 jaar lang ben ik community manager geweest en vormde ik samen met collega’s van HR het zogenaamde cultuurteam. In de cijfers van het platform zagen we de betrokkenheid bij de organisatie groeien en de activiteit op het platform stijgen naar een zogenaamde ‘unlocking fase’. Deze fase zorgt ervoor dat de inzet die collega’s toonden zich direct terugbetaalde aan de organisatie.

In 2016 scoorde ik samen met Interactive Studio’s een zilvere Dutch Interactive Awards in de categorie ‘Community software’. Daar ben ik nog steeds ontzettend trots op. En sinds 1,5 jaar is het platform vertaald naar een commercieel product ‘MyCompanyLife’ wat ik onder andere bij andere bedrijven implementeer namens Welder.

Bekijk de video over Mijn Hutten als impact op de organisatie:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=198&v=kLtyYfqau3A

Meer weten over dit platform?
https://www.welder.nl/#mycompanylife